Ga naar hoofdinhoud
Lesinhoud

Lesinhoud taaltraining Duits

Wat wil je in het Duits kunnen doen en wat heb je daarvoor nodig?

Tijdens een intakegesprek kijken wij samen naar je taalniveau, je wensen, de frequentie van de lessen en vooral naar je leerdoel. Aansluitend aan ons gesprek geef ik je advies over de meest geschikte trainingsvorm, de inhoud van de lessen en bepalen wij in overleg de leslocatie voor je cursus. Zodra jij akkoord gaat met mijn voorstel, ga ik aan de slag met het schrijven van een trainingsprogramma.

Zowel de inhoud van de lessen als het programma zijn op maat gemaakt en op jouw specifieke situatie afgestemd. Bij een werk gerelateerde training gebruiken we bijvoorbeeld zo veel mogelijk jouw eigen materiaal of informatiebronnen uit je werkomgeving.

Regelmatig evalueren wij jouw leerproces en kijken samen of we nog op de goede weg zijn.

Zakelijk & Werk gerelateerd Duits

Wil je zaken doen in Duitsland of moet je Duitstalige klanten te woord staan, dan kun je mijn hulp goed gebruiken. Toegepast op jouw werksituatie gaan we aan de slag met jouw vakwoordenschat en leer je te communiceren in het Duits.

Commerciële vaardigheden

Door mijn werkervaring in verschillende branches in de commerciële wereld en mijn inlevingsvermogen leer ik je praktijkgerecht onderstaande commerciële vaardigheden.

Ik kan je bijvoorbeeld de volgende vaardigheden in het Duits leren:

  • telefoneren
  • vergaderen
  • presenteren
  • persoonlijk contact
  • sales
  • correspondentie
  • onderhandelen

Cultuurtraining

Er zijn grote cultuurverschillen tussen Duitsland en Nederland. Omdat ik in beide landen heb gewerkt, weet ik uit eigen ervaring wat belangrijk is, als je met Duitsers zaken doet.

Basisvaardigheden

Het leren van een vreemde taal bestaat uit 4 basisvaardigheden zoals lezen, luisteren, spreken en schrijven. Afhankelijk van je behoeftes gaan we alleen met bepaalde vaardigheden aan de slag of een combinatie van alle 4. Als je bijvoorbeeld geen Duitse correspondentie moet kunnen schrijven, gaan we onze aandacht meer richten op luisteren en spreken. Is voor jou een goede schriftelijke communicatie cruciaal? Dan kijken we vooral naar lezen en schrijven.

Privé & Vrije tijd Duits

Ga je op vakantie naar Duitsland en wil je graag met de lokale mensen kunnen spreken? Wil je smalltalk gesprekken kunnen voeren met Duitse toeristen in Nederland?

Maakt niet uit voor welk doeleinde je de Duitse taal nodig hebt, alles is mogelijk.

Training op maat

Al mijn trainingen zijn maatwerk. Ik luister naar jouw specifieke wensen en dan kijken wij samen welke cursus het beste voor jou past.

Back To Top